Готуємо смачно та по-домашньому з “ПІК” (ФОТО-РЕЦЕПТ)

Опубліковано в 18:19 Новини, Цікаво та корисно    279

Нарешті, довгоочікувана п`ятниця, а це значить, що сьогодні ми знову приготували для своїх читачів простий та смачний рецепт.

Ні для кого не секрет, що однією з найпоширеніших страв серед українців – сало. Це настільки універсальний продукт, що його можна вживати у соленому, вареному, печеному та маринованому вигляді; ним можна заправляти страви, або готуватирулети, закуски, паштет. Деякі гурмани споживають сало навіть… у сирому вигляді.

Але сьогодні ми готуємо печене сало, начинене часником та морквою.

Отже, нам знадобляться наступні інгредієнти:

  1. 0,5 кг. свіжого сала (чим товще, – тим краще).
  2. Одна середня морква.
  3. Головка часнику.
  4. Лушпиння цибулі та кілька маленьких цибулин і часничин.
  5. Перець горошком, перець мелений, сіль.
  6. Гірчиця (за наявністю).

Спершу, миємо сало та закладаємо його до каструлі, об`ємом 3-5 літрів. Солимо за власним бажанням, додаємо лушпиння цибулі, маленькі цибулини та кілька часничин, розкладаючи все навколо сала. Це потрібно для того, щоб під час приготування сало отримало золотистий колір та приємний аромат.

Далі наливаємо води та ставимо каструлю на середній вогонь; прикриваємо кришкою. Сало потрібно відварювати на протязі 30 хвилин.

Тим часом, чистимо моркву та часник; нарізаємо невеликими прямокутними шматочками.

Беремо плотик, і кладемо на його дно шматок пергаменту (при запіканні можна використовувати і фольгу, але в такому разі шкуринка сала прилипає до неї).

Далі виймаємо сало з води та охолоджуємо його. З кожного боку делікатного продукту робимо отвори в кілька рядків. Кладемо в отвори по-черзі нарізані моркву та часник (за бажанням можна начиняти також цибулею, або навіть яблуками).

Після закінчення попереднього процесу, мастимо сало зверху гірчицею, посипаємо перцем, або іншими приправами (базилік, шафран, тмин – за власним бажанням). Гірчиця потрібна для того, щоб на салі з`явилася шкуринка. Замість гірчиці можна використати мед, змішаний з вершковим маслом у рівних пропорціях.

Ставимо сало в розжарену до 250 градусів духовку та печемо протягом 30 хвилин.

Опісля закінчення процесу, даємо страві охолонути. Сало готове для споживання!

Нагадуємо, що ви можете ділитися своїми домашніми рецептами смачних та простих страв, і, в свою чергу бажаємо своїм читачам міцного здоров`я, натхнення та нових кулінарних звершень!

ЄГОР КУРНОСОВ

Залишити відповідь