Готуємо смачно та по-домашньому з ПІК (ФОТО-РЕЦЕПТ): капуста із морквою по-корейськи

Опубліковано в 9:57 Актуально, Важливі, Новини, У Пологах, У районі, Фото-галерея, Цікаво та корисно    228

Ми продовжуємо свою традиційну щотижневу рубрику, і сьогодні будемо готувати чудову закуску, яка буде доречною навіть до новорічного столу, а саме – капусту із морквою по-корейськи.

Для цього нам знадобляться наступні інгредієнти:

1. Капуста (близько 1 кг.).

2. Перець солодкий 1 шт. (великий).

3. Морква 1 шт. (середня).

Капусту перед приготуванням необхідно підготувати: розібрати на суцвіття, закип’ятити близько 1,5 л. води, додати 1 столову ложку солі та покласти капусту в кип’яток на 10 хвилин (вогонь вимкнути).

Моркву натираємо на терці для моркви по-корейськи, перець нарізаємо кубиками або соломкою й починаємо готувати маринад.

Для маринаду нам знадобиться:

1. 1 л. води.

2. 2,5 ст. л. солі.

3. 3 ст. л. цукру.

4. Часник за смаком (4-5 середніх зубчики).

5. 5 ст. л. 9% оцту.

6. Лавровий лист.

7. Перець горошком або мелений (можливо – 1 ч. л. меленої суміші перців).

8. 5 ст. л. олії.

В каструлі доводимо до кипіння 1 л. води, додаємо всі інгредієнти для маринаду.

Закладаємо підготовлену капусту в маринад, накриваємо кришкою й варимо після закипання 2 хвилини.

Далі вимикаємо вогонь, додаємо моркву та перець, добре перемішуємо овочі, накриваємо кришкою й залишаємо до повного охолодження, після чого капусту можна винести в холод.

Через 12 годин корисна капуста готова до вживання! Подавати можна до картоплі й інших страв, та як закуску. Смачного!

Залишити відповідь