Готуємо смачно та по-домашньому з ПІК (ФОТО-РЕЦЕПТ): рибка “під шпроти”

Опубліковано в 10:44 Важливі, Новини, У Пологах, Фото-галерея    528

Вітаємо читачів із першим зимовим днем у нашій щотижневій рубриці «Готуємо смачно та по-домашньому з ПІК»!

Не дивлячись на зовсім не зимову погоду за вікном, пропонуємо поліпшити настрій собі та своїм близьким, приготувавши сьогодні дещо смачне.

Тож, презентуємо для вас особливий рецепт від постійної учасниці нашої щотижневої рубрики – Яни Хвостик.

А готувати ми будемо рибку «під шпроти».

Для цього нам знадобляться наступні інгредієнти:

– 1 кг. дрібної рибки (салака або інша);

– 100 гр. олії;

– 3 ч.л. чорного чаю без добавок;

– 300 мл. води;

– 2 шт. лаврового листа;

– 3-4 шт. перцю духмяного;

– 1 ч.л. меленого коріандру;

– сіль;

– чорний мелений перець (за бажанням).

В першу чергу необхідно підготувати рибку – ретельно її помити, відрізати голови та вичистити нутрощі, знову добре промити. Воду закип’ятити, додати чай та заварити його протягом 5-7 хвилин.

До промитої рибки додаємо всі спеції, перемішуємо та лишаємо її трішки промаринуватися. Чай проціджуємо та додаємо до нього олію.

Рибку викладаємо на деко щільно одна до одної.

Заливаємо рибку чаєм з олією та ставимо в розігріту до 140-160 ℃ духовку на 1 годину 20 хвилин.

По закінченню часу даємо рибці охолонути. Рибка «під шпроти» готова до вживання – як доповнення до основних страв, а також для приготування бутербродів та інших закусок.

Приємного апетиту!

Нагадуємо, що ви можете ділитися своїми домашніми рецептами смачних та простих страв, і, в свою чергу бажаємо своїм читачам міцного здоров`я, натхнення та нових кулінарних звершень!

Залишити відповідь