Готуємо смачно та по-домашньому з ПІК: рецепт від нашої читачки  

Опубліковано в 6:39 Важливі, Новини, Цікаво та корисно    404

Сьогодні п`ятниця, тож, ми продовжуємо нашу щотижневу рубрику «Готуємо смачно та по-домашньому з ПІК».

Опісля першої публікації авторського рецепту, наші читачі почали надсилати нам власні рецепти смачних страв домашнього приготування.

Сьогодні, ми презентуємо своїм читачам рецепт від неперевершеної домогосподарки та матусі із села Інженерного – Яни Хвостик.

А готувати ми будемо шоколадні кекси.

Для цього нам потрібні наступні інгредієнти:

– 2 склянки борошна (275 гр.);

– 250-280 мл. кефіру;

– 3 яйця;

– 3 ст. л. какао-порошку;

– 1 пакетик (3 ч.л. з гіркою) розпушувача для тіста;

– 250 г. цукру;

– 150 г. розтопленого вершкового масла чи маргарину.

Спочатку, з’єднуємо сухі інгредієнти (борошно, какао-порошок, розпушувач) та ретельно все перемішуємо.

Далі, збиваємо яйця з цукром близько 2 хвилин до густої пишної маси.

До збитих яєць з цукром додаємо кефір та масло, перемішуємо до однорідної маси. Додаємо суміш борошно-какао-розпушувач, трішки перемішуємо, після чого пробиваємо тісто до однорідності міксером. В результаті отримуємо густу, пишну та однорідну масу.

Далі заповнюємо тістом формочки приблизно на 2/3, та ставимо в розігріту до 180 ℃ духовку на 30-40 хвилин. Можна використовувати як силіконові, так і паперові форми.

Готовність кексів перевіряємо дерев’яною  паличкою – вона повинна бути чистою й сухою.

За бажанням, кекси можна посипати тертим шоколадом, або полити вже розтопленим.

Отже, в результаті отримуємо смачний десерт для приємного чаювання в сімейному колі, або дружній компанії.

Тож, пропонуємо і надалі смачно та по-домашньому готувати із ПІК, і радувати смачними стравами свою родину та друзів.

ЄГОР КУРНОСОВ

Залишити відповідь