Готуємо смачно та по-домашньому з ПІК: рецепт від нашої читачки
Сьогодні п`ятниця, тож, ми продовжуємо нашу щотижневу рубрику «Готуємо смачно та по-домашньому з ПІК».
Опісля першої публікації авторського рецепту, наші читачі почали надсилати нам власні рецепти смачних страв домашнього приготування.
Сьогодні, ми презентуємо своїм читачам рецепт від неперевершеної домогосподарки та матусі із села Інженерного – Яни Хвостик.
А готувати ми будемо шоколадні кекси.
Для цього нам потрібні наступні інгредієнти:
– 2 склянки борошна (275 гр.);
– 250-280 мл. кефіру;
– 3 яйця;
– 3 ст. л. какао-порошку;
– 1 пакетик (3 ч.л. з гіркою) розпушувача для тіста;
– 250 г. цукру;
– 150 г. розтопленого вершкового масла чи маргарину.
Спочатку, з’єднуємо сухі інгредієнти (борошно, какао-порошок, розпушувач) та ретельно все перемішуємо.
Далі, збиваємо яйця з цукром близько 2 хвилин до густої пишної маси.
До збитих яєць з цукром додаємо кефір та масло, перемішуємо до однорідної маси. Додаємо суміш борошно-какао-розпушувач, трішки перемішуємо, після чого пробиваємо тісто до однорідності міксером. В результаті отримуємо густу, пишну та однорідну масу.
Далі заповнюємо тістом формочки приблизно на 2/3, та ставимо в розігріту до 180 ℃ духовку на 30-40 хвилин. Можна використовувати як силіконові, так і паперові форми.
Готовність кексів перевіряємо дерев’яною паличкою – вона повинна бути чистою й сухою.
За бажанням, кекси можна посипати тертим шоколадом, або полити вже розтопленим.
Отже, в результаті отримуємо смачний десерт для приємного чаювання в сімейному колі, або дружній компанії.
Тож, пропонуємо і надалі смачно та по-домашньому готувати із ПІК, і радувати смачними стравами свою родину та друзів.
ЄГОР КУРНОСОВ