Кава зранку, кава з молоком, кава з корицею… П’ємо без шкоди для здоров’я

Опубліковано в 10:05 Без рубрики, Цікаво та корисно    56

Не уявляєте свого ранку без кави? Ми теж! А як пити її пити, щоб не нашкодити здоров’ю – читаємо і дотримуємося рекомендацій. Хоча б іноді.

Чи шкідливо пити каву на голодний шлунок?

Ранкову каву необхідно пити після сніданку, а не замість нього. В іншому випадку напій може нести негативний вплив на серцево-судинну і ендокринну систему.

Кава і масло… кокосове

У напій корисно додати кокосове масло. При цьому температура кави не повинна бути занадто високою. Жири, що містяться в олійних, захищають серце від хвороб і призводять тиск в норму. Щоб кава дійсно принесла користь, потрібно відмовитися від додавання в напій коров’ячого молока або вершків. Якщо ви все ж звикли пити лате або капучіно, то при можливості заміною звичного молока  буде соєве, мигдальне або кокосове.

Кава і кориця

Кава з корицею не тільки смачна, але й корисна. Такий дует містить антиоксиданти, що сприяє виведенню токсинів з організму і продовженню молодості. Крім того, кориця знижує рівень цукру в крові.

На що замінити цукор?

Замініть цукор на натуральні підсолоджувачі, наприклад, мед, фініковий або кленовий сироп. Але пам’ятайте, що натуральні підсолоджувачі, особливо мед, потрібно додавати у вже трохи охолоджену каву. Вживати напій можна і з сухофруктами. Це буде відмінним варіантом для перекусу і десерту.

Скільки пити кави в день?

Найкраще вживати в день до 300 міліграмів кофеїну. Приблизно стільки кофеїну ми отримаємо з трьох філіжанок кави. Така доза є безпечною для організму, зарядить вас енергією, допоможе впоратися з втомою і дасть більше витривалості при заняттях спортом.

І наостанок три незвичайні рецепти для особливої кави

Кава з м’ятою

Бадьорить та освіжає і за рахунок кофеїну, і за рахунок аромату м’яти.

3-4 листочки свіжої м’яти та 2 чайні ложки цукру розтовкти в чашці та залити свіжозвареною кавою. Настояти кілька хвилин і насолоджуватись незвичним, свіжим смаком

Кава з бананом та корицею

Цілком заміняє перекус

Пів банана збити в блендері разом з корицею. Туди ж добавити свіжозварену каву. Вилити в чашку і за бажанням покласти до напою ложку морозива.

Кава з апельсином

Точніше, з апельсиновою цедрою.

В турку покладіть каву, ложку цукру, трохи солі та варіть, поки не почне підніматися піна. Зніміть з вогню і додайте ложку апельсинового соку та півтори – апельсинової цедри. Кілька хвилин – і незвична кава готова.

Залишити відповідь