Що на вечерю? – КУРКА В ЖАРОВНІ З ОВОЧАМИ

Опубліковано в 14:12 В Україні, Новини, Цікаво та корисно    254

Ця ароматна страва чудово підійде як для святкового столу, так і для звичайної сімейної вечері.

М’ясо, овочі та спеції діляться смаками один з одним, і в результаті виходить дуже насичена й ароматна страва, яка чудово підійде як для святкового столу, так і для звичайної сімейної вечері.

Час підготовки — 20 хвилин.

Час приготування — 1,5 години.

ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:

  • курка (вагою приблизно 1,5 кг) — 1 шт.;
  • вершкове масло — 20 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • картопля — 4 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • селера — 2 стебла;
  • чебрець — 4 гілочки;
  • біле вино — 200 мл;
  • курячий бульйон (или вода) — 200 мл;
  • сухі прованські трави за смаком;
  • сіль за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Тушку курки помийте і обсушіть. Натріть її сіллю і вершковим маслом кімнатної температури, зробіть тушці своєрідний масаж. Духовку розігрійте до 180 градусів.

2. Очистіть 2 цибулини, 4 картоплини, 2 моркви і наріжте овочі великими шматочками. 2 стебла селери наріжте брусочками.

3. Покладіть курку в жаровню і викладіть овочі навколо неї. Влийте 200 мл вина і 200 мл курячого бульйону (або води). Додайте в жаровню 4 гілочки чебрецю.

4. Накрийте жаровню кришкою і відправте до духовки на 1 годину. Після цього зніміть кришку і готуйте страву протягом ще 30 хвилин, щоб курка підрум’янилася.

За рецептом відомого українського кулінара Євгена Клопотенка

Залишити відповідь