7 небезпечних продуктів в дитячому меню, які ми вважаємо корисними

Опубліковано в 10:17 Актуально, В Україні, Важливі, Новини, Цікаво та корисно    805

Ми дбаємо про здоров’я своїх малюків і намагаємося, щоб в їх раціоні були тільки корисні продукти. Але багато з тих продуктів, які прийнято вважати такими, насправді небезпечні для дитячого організму.

Практично з народження дитина починає отримувати їжу, яка містить у великій кількості цукор. Це, в наслідку, загрожує зайвою вагою, порушенням обміну речовин і навіть розвитком цукрового діабету. Також у дитини знижується чутливість смакових рецепторів і несолодка їжа здається несмачною.

Які продукти, що ми вважаємо корисними насправді шкодять здоров’ю дитини?

Сік. Ми намагаємося захистити дитину від солодкої газованої води і купуємо сік промислового виробництва. Але в склянці соку цукру не набагато менше – 5-6 чайних ложок і він миттєво всмоктується в кров, порушуючи здоровий вуглеводний обмін. Краще почастуйте дитину сезонними фруктами і ягодами. Можна зварити для малюка з них компот або морс.

Манна каша. Містить багато вуглеводів і мало вітамінів та мікроелементів, необхідних для росту і повноцінного розвитку дитини. Краще включити в меню малюка корисні каші, багаті поживними речовинами – наприклад, вівсяну, гречану, перлову.

Йогурт. Йогурт корисний, якщо мова йде про молочний продукт домашнього виробництва. Як правило, в промислових йогуртах немає корисних бактерій, зате багато цукру, жиру, калорій і шкідливих добавок, адже дійсно корисні бактерії живуть дуже мало, а термін придатності промислових йогуртів може бути близько місяця. Перш ніж купити йогурт дитині, ознайомтеся з його складом.

Сухі сніданки. Всі можливі пластівці, кульки і подушечки прийнято вважати корисним сніданком для дитини. Насправді, кількість корисних речовин в них мінімальна, зате цукор в надлишку.

Виноград. У винограді є багато корисного, але його також не можна давати дітям до 2 років. По-перше, це важкий продукт для травної системи дитини, він може викликати здуття, різі, розлад шлунка і дискомфорт. По-друге, малюк може просто вдавитися.

Глазурований сирок. Ми всі знаємо, що сир необхідний для дитячого харчування і вважаємо глазуровані сирки корисними, але це зовсім не так. Крім високого вмісту цукру, в їх складі ароматизатори, барвники і консерванти, абсолютно не допустимі для дитячого харчування.

Мед. Мед дійсно корисний, але його не можна включати в раціон дітей до 2 років. Це пов’язано з можливим розвитком алергії, а також з вмістом в меді бактерій, які в силу фізіологічних особливостей організму, небезпечні для дитини. Крім того, корисні властивості меду зберігаються тільки в тому випадку, якщо не піддавати його термічній обробці, мед не можна додавати в гарячий чай, додавати в страви для запікання, в іншому випадку корисні властивості меду обернуться шкодою для здоров’я.

Залишити відповідь