ДОМАШНЄ М’ЯТНЕ МОРОЗИВО — ВИБУХОВА СВІЖІСТЬ

Опубліковано в 15:57 Відео-галаеря, Новини, Цікаво та корисно    454

Спекотним літом хочеться чогось освіжаючого. Хтось надає перевагу морозиву, а комусь більше смакує лимонад з м’ятою та льодом. Якщо ж поєднати їх, то отримаємо подвійну прохолоду. Пропоную приготувати м’ятне морозиво. Процес дуже простий і не потребує особливих навичок.

Інгредієнти:

  • 500 мл вершків жирністю 33%;
  • 160 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 3 жовтки;
  • 30 г чорного шоколаду;
  • пучок свіжої м’яти (20 г);
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • барвник (за бажанням).

 

Час приготування: 30 хвилин.

Приготування покроково:

1. У каструлю вливаємо молоко, додаємо цукор та жовтки. Суміш цих інгредієнтів стане заварною основою для нашого морозива. Перемішуємо вінчиком, щоб жовтки з’єдналися з молоком і під час нагрівання не згорнулися. Ставимо на повільний вогонь і постійно помішуємо, поки суміш не почне густішати.

2. Додаємо дрібно порубані листочки м’яти і тримаємо суміш на повільному вогні ще протягом кількох хвилин. Після цього суміш треба швидко охолодити, тому ставимо каструлю до ємності з холодною водою. В процесі охолодження маса ставатиме густішою.

3. У велику місткість виливаємо охолоджені вершки, додаємо ванільний цукор і збиваємо до м’яких піків.

4. У збиті вершки проціджуємо заварені жовтки з м’ятою. Акуратно перемішуємо, намагаємось не осадити вершки. У цей час можна додати барвник. Гелеві барвники можете додавати одразу в миску з морозивом, а сухі попередньо розмішайте з невеликою кількістю вершкової маси, поки не розчиняться кристали, а потім додавайте у вершкову масу. Барвник не впливає на смакові якості, лише додає морозиву відтінок свіжої м’яти, тож якщо ви прихильник всього натурального — пропустіть цей пункт.

5. Ще раз добре все перемішуємо і всипаємо дрібно порубаний шоколад.

6. Перекладаємо масу до лотка чи будь-якої форми для заморожування і відправляємо до морозильної камери до повного застигання. Через 30-40 хвилин витягніть форму з морозилки і перемішайте вінчиком, щоб морозиво вийшло більш повітряним і не кристалізувалось. Повторіть процедуру 2-3 рази і залиште в морозилці на 6-8 годин.

Відеоверсія рецепту: 

Залишити відповідь