Готуємо смачно та по-домашньому з ПІК: деруни, або картопляники (ФОТО-РЕЦЕПТ)

Опубліковано в 21:09 Актуально, Важливі, Новини, У Пологах, Фото-галерея, Цікаво та корисно    667

Сьогодні в нашій традиційній рубриці ми готуватимемо смачну, поживну, і, головне – просту страву, інгредієнти для якої завжди можна знайти у холодильнику будь-якого пологівця.

Ми розповімо своїм читачам, як приготувати деруни з картоплі, щоб елементарний кулінарний шедевр під дружнє схвалення домочадців, похрумкуючи рум’яною скоринкою, щезав із тарілки, не встигаючи дістатися столу.

Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:

1. 700 г. картоплі
2. 2 середні цибулини
3. 1 куряче яйце
4. 2 ст. ложки борошна
5. Соняшникова олія
6. Мелений чорний перець та сіль за смаком

Очищену картоплю та цибулю потрібно натерти на дрібній тертці.

Якщо картопляна маса рідкувата, то зайву рідину можна трохи віджати і злити. Далі потрібно додати в овочеву масу яйце, борошно, сіль, перець і добре перемішати. Завдяки борошну тісто триматиметься купи і не розсиплеться на сковороді.

Смажити деруни потрібно в олії, або на смальцеві, на розпеченій сковороді без кришки, накладаючи столовою ложкою пласкі коржики, як звичайні оладки.

Розмір оладок не має бути великим, щоб вони не були сирими всередині. Після того, як деруни підрум’яняться з одного боку, треба перегорнути їх на інший.

Подається готова страва зі сметаною, та смакує у гарачому вигляді.

Залишити відповідь