Готуємо смачно та по-домашньому з “ПІК” (ФОТО-РЕЦЕПТ)

Нарешті, довгоочікувана п`ятниця, а це значить, що сьогодні ми знову приготували для своїх читачів простий та смачний рецепт.

Ні для кого не секрет, що однією з найпоширеніших страв серед українців – сало. Це настільки універсальний продукт, що його можна вживати у соленому, вареному, печеному та маринованому вигляді; ним можна заправляти страви, або готуватирулети, закуски, паштет. Деякі гурмани споживають сало навіть… у сирому вигляді.

Але сьогодні ми готуємо печене сало, начинене часником та морквою.

Отже, нам знадобляться наступні інгредієнти:

  1. 0,5 кг. свіжого сала (чим товще, – тим краще).
  2. Одна середня морква.
  3. Головка часнику.
  4. Лушпиння цибулі та кілька маленьких цибулин і часничин.
  5. Перець горошком, перець мелений, сіль.
  6. Гірчиця (за наявністю).

Спершу, миємо сало та закладаємо його до каструлі, об`ємом 3-5 літрів. Солимо за власним бажанням, додаємо лушпиння цибулі, маленькі цибулини та кілька часничин, розкладаючи все навколо сала. Це потрібно для того, щоб під час приготування сало отримало золотистий колір та приємний аромат.

Далі наливаємо води та ставимо каструлю на середній вогонь; прикриваємо кришкою. Сало потрібно відварювати на протязі 30 хвилин.

Тим часом, чистимо моркву та часник; нарізаємо невеликими прямокутними шматочками.

Беремо плотик, і кладемо на його дно шматок пергаменту (при запіканні можна використовувати і фольгу, але в такому разі шкуринка сала прилипає до неї).

Далі виймаємо сало з води та охолоджуємо його. З кожного боку делікатного продукту робимо отвори в кілька рядків. Кладемо в отвори по-черзі нарізані моркву та часник (за бажанням можна начиняти також цибулею, або навіть яблуками).

Після закінчення попереднього процесу, мастимо сало зверху гірчицею, посипаємо перцем, або іншими приправами (базилік, шафран, тмин – за власним бажанням). Гірчиця потрібна для того, щоб на салі з`явилася шкуринка. Замість гірчиці можна використати мед, змішаний з вершковим маслом у рівних пропорціях.

Ставимо сало в розжарену до 250 градусів духовку та печемо протягом 30 хвилин.

Опісля закінчення процесу, даємо страві охолонути. Сало готове для споживання!

Нагадуємо, що ви можете ділитися своїми домашніми рецептами смачних та простих страв, і, в свою чергу бажаємо своїм читачам міцного здоров`я, натхнення та нових кулінарних звершень!

ЄГОР КУРНОСОВ

Схожі публікації
01.12.2022

Гранати, автомат Калашникова та близько 270 набоїв різного калібру зберігав житель Гуляйполя на території свого домоволодіння. Правоохоронці вилучили зброю та відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного поводження з нею. 28 листопада під час проведення перевірки оперативної […]

28.11.2022

Запорізький напрямок і тимчасово окупована частина Пологівського району зустрічає ЗСУ. Йдучи зранку містом, я нарахувала 86 трупів окупантів по обидві боки дороги – розповідає пологівчанка. За інформацією Генштабу сьогодні зранку, […]

24.11.2022

Вчора, 23 листопада, близько 18:00 у автомобілі зрадника здетонував вибуховий пристрій. «Люблю дивитись як воно горить, як вони бігають, суїтяться» За попередніми даними, колаборантом виявився колишній голова Пологівської районної ради […]

18.11.2022

Раніше судимий мешканець Кам’янка-Дніпровського району, дізнавшись від жінки, що скоро стане батьком її дитини, наважився на страшний злочин. Він задушив свою жертву клейовою стрічкою та сховав тіло у вигрібній ямі. […]

18.11.2022

В рамках реалізації загальнодержавної програми підтримки населення, яке потерпає від збройної агресії окупанта, перші громади Запорізької області уже розпочали доставляти домогосподарствам дрова для опалення в зимовий період. Так, 37 домогосподарств […]

17.11.2022

Учора окупанти завдали ракетного удару по об’єкту інфраструктури в обласному центрі. Під ворожим вогнем опинилися й жителі Пологівського та Василівського районів. Інформації про потерпілих не надходило. 16 листопада армія рашистів […]

17.11.2022

Евакуацію дітей-сиріт, дитячих будинків сімейного типу та інтернатних закладів, а також допомогу міжнародних організацій у цьому процесі обговорили на нараді очільника ЗОВА Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів. Заступниця начальника […]

17.11.2022

Ділок закуповував алкогольну і тютюнову продукцію без відповідних документів та акцизного маркування для подальшого перепродажу третім особам. Правоохоронці вилучили товар сумнівного походження, який прямував на прифронтову територію. 14 листопада спецпризначенці […]

16.11.2022

До нашої редакції потрапив документ, в якому зазначались відповідальні та організатори свята ворожої ганчірки у Пологах. Цією інформацією з журналістами “ПІК” поділилась небайдужа людина. Так, з документу видно організаторів та […]

16.11.2022

До органів поліції надійшло 15 повідомлень про зруйновану житлову та цивільну інфраструктуру в обласному центрі та у Пологівському районі. Є інформація про поранену цивільну людину. Минулої доби російські загарбники обстріляли […]

16.11.2022

Вночі, 16 листопада, у Пологівському районі стало на 1 ворожий склад менше. Так, у населеному пункті Токмак було знищено великий склад з бк різного калібру. Нагадаємо, також бійці Запорізької тероборони […]

16.11.2022

Рано-вранці (близько п’ятої) 16 листопада, рашисти поцілили у придорожній ресторан в селі Запорізької області. Вони завдали удару трьома ракетами. Про це повідомив голова ЗОВА Олександр Старух. “Голодна сволота. Самі не […]