Готуємо смачно та по-домашньому з ПІК: печена скумбрія на овочевій “подушці” (ФОТО-РЕЦЕПТ)

Опубліковано в 15:28 Новини, Фото-галерея, Цікаво та корисно    316

Сьогодні п`ятниця, і це значить, що настав час для нашої щотижневої рубрики “Готуємо смачно та по-домашньому з ПІК”, в якій ми постійно ділимося із читачами власними та надісланими рецептами простих і смачних домашніх страв.

Невдовзі ми будемо відзначати День Святого Валентина та Міжнародний жіночий день, тому сьогоднішня страва може стати в пригоді не тільки для звичайної, але і для святкової романтичної вечері на двох.

Отже, готувати ми сьогодні будемо запечену скумбрію на овочевій “подушці”.

Для цього нам знадобляться наступні інгредієнти:

1. 300 гр. замороженої скумбрії.
2. 5-6 середніх картоплин.
3. 3 середні цибулини.
4. 50 гр. сметани.
5. 1 лимон.
6. Сіль, перець, або приправа для риби.

Спочатку чистимо, миємо та нарізаємо шматочками середнього розміру рибу.

Також нарізаємо слайсами картоплю, цибулю та лимон.

Далі застилаємо деко фольгою та викладаємо на нього нарізані картоплю і цибулю, посоливши їх. Нашу “подушку” з овочів покриваємо зверху сметаною для того, щоб страва отримала неповторний вершковий смак та залишилася соковитою.

Опісля цього викладаємо на деко шматочки риби, між якими кладемо порізаний лимон. Солимо, перчимо, або приправляємо страву спеціальною приправою для риби, поливши її після цього соком лимону.

Далі закриваємо страву фольгою та ставимо деко у розігріту до 250 градусів духовку на 40 хвилин.

За 10 хвилин до завершення приготування достаємо деко та відкриваємо фольгу, щоб риба краще пропеклася.

Таким чином, ми одразу отримуємо дві страви: смачну печену скумбрію та гарнір із слайсів картоплі й цибулі.

Сподіваємося, що печена скумбрія на овочевій “подушці” стане справжньою окрасою вашого повсякденного та святкового столу.

Коментарів: 4

  • Це кулінарне збочення – знущання над рибою, та овочами! Краще запекти цілу скумбрію з цибулею та спеціями в рукаві, а овочі окремо… І без сметаниІ

    • Доброго дня! Ми публікуємо прості та смачні рецепти домашньої кухні. І даний рецепт має право на існування. Стосовно сметани – вона є основою багатьох соусів, тож, використовувати її при приготуванні страви, або ні – справа особиста. Ми приготували та скуштували дану страву, знайшовши її смачною. Якщо ви маєте свої фото-рецепти, або є кухарем-аматором, із задоволенням опублікуємо ваш особистий рецепт. Тож, присилайте, та будемо співпрацювати. Бажаємо нових кулінарних звершень!

  • Але , бажано, сметана повинна бути домашньою. Так як магазинна сметана під час термічної обробки ” спікається” , перетворюється в грудочки.

Залишити відповідь