Готуємо смачно та по-домашньому з ПІК: пісний плов
Віднедавна розпочався Великий піст, який триватиме до самого Великодня.
Тож, наразі у повсякденному меню людей, які дотримуються посту, будуть актуальними саме пісні страви, що не містять м`яса та інших заборонених продуктів.
Отже, сьогодні у нашій постійній кулінарній рубриці ми приготуємо пісний плов, який не містить м`яса, але є не менш поживною та корисною стравою.
Для цього нам знадобляться наступні складові:
1. 1 стакан рису
2. 2 склянки окропу
3. 1 морквина
4. 1 цибулина
5. кілька штук чорносливу
6. 1 голівка часнику
7. 2 ст.л. рослинної олії
8. коріандр та паприка за смаком
9. мелений чорний перець, сіль
Спочатку очищаємо цибулю та моркву. Моркву нарізаємо крупною соломкою, а цибулю – кільцями.
Пассеруємо овочі в глибокій пательні, або сотейнику на рослинному маслі до золотистого кольору.
Далі додаємо спеції, промиваємо в холодній воді рис, чорнослив.
Ретельно перемішуємо, додаємо окріп та зменшуємо вогонь до мінімуму.
Потім накриваємо кришкою і готуємо близько 30 хвилин.
Додаємо головку часнику, вимикаємо вогонь і даємо плову настоятися близько 10-15 хвилин.
Сподіваємося, рецепт пісного плову справді стане у пригоді тим читачам, які дотримуються Великого посту.