Кава зранку, кава з молоком, кава з корицею… П’ємо без шкоди для здоров’я
Не уявляєте свого ранку без кави? Ми теж! А як пити її пити, щоб не нашкодити здоров’ю – читаємо і дотримуємося рекомендацій. Хоча б іноді.
Чи шкідливо пити каву на голодний шлунок?
Ранкову каву необхідно пити після сніданку, а не замість нього. В іншому випадку напій може нести негативний вплив на серцево-судинну і ендокринну систему.
Кава і масло… кокосове
У напій корисно додати кокосове масло. При цьому температура кави не повинна бути занадто високою. Жири, що містяться в олійних, захищають серце від хвороб і призводять тиск в норму. Щоб кава дійсно принесла користь, потрібно відмовитися від додавання в напій коров’ячого молока або вершків. Якщо ви все ж звикли пити лате або капучіно, то при можливості заміною звичного молока буде соєве, мигдальне або кокосове.
Кава і кориця
Кава з корицею не тільки смачна, але й корисна. Такий дует містить антиоксиданти, що сприяє виведенню токсинів з організму і продовженню молодості. Крім того, кориця знижує рівень цукру в крові.
На що замінити цукор?
Замініть цукор на натуральні підсолоджувачі, наприклад, мед, фініковий або кленовий сироп. Але пам’ятайте, що натуральні підсолоджувачі, особливо мед, потрібно додавати у вже трохи охолоджену каву. Вживати напій можна і з сухофруктами. Це буде відмінним варіантом для перекусу і десерту.
Скільки пити кави в день?
Найкраще вживати в день до 300 міліграмів кофеїну. Приблизно стільки кофеїну ми отримаємо з трьох філіжанок кави. Така доза є безпечною для організму, зарядить вас енергією, допоможе впоратися з втомою і дасть більше витривалості при заняттях спортом.
І наостанок три незвичайні рецепти для особливої кави
Кава з м’ятою
Бадьорить та освіжає і за рахунок кофеїну, і за рахунок аромату м’яти.
3-4 листочки свіжої м’яти та 2 чайні ложки цукру розтовкти в чашці та залити свіжозвареною кавою. Настояти кілька хвилин і насолоджуватись незвичним, свіжим смаком
Кава з бананом та корицею
Цілком заміняє перекус
Пів банана збити в блендері разом з корицею. Туди ж добавити свіжозварену каву. Вилити в чашку і за бажанням покласти до напою ложку морозива.
Кава з апельсином
Точніше, з апельсиновою цедрою.
В турку покладіть каву, ложку цукру, трохи солі та варіть, поки не почне підніматися піна. Зніміть з вогню і додайте ложку апельсинового соку та півтори – апельсинової цедри. Кілька хвилин – і незвична кава готова.