Млинці продовжують підкорювати пологівців (ФОТО + рецепт місцевої господині)

Опубліковано в 14:17 Новини, У Пологах, У районі, Фото-галерея, Цікаво та корисно    381

З 4 березня розпочався, так званий, «Масляний тиждень». Пологівці активно почали балувати свої родини головною кулінарною стравою Масляної – млинцями.

Запитавши, як та з чим готують млинці пологівці, журналісти Новинного порталу дізнались, що млинці пологівці вважають українською стравою, готують їх за одним і тим же рецептом впродовж багатьох років. Начинку, у більшості, обирають сирну. Готують їх стільки, щоб «залишилось на завтра». Не втомлюються стверджувати, що перший млинець завжди не виходить. 

Разом з привітаннями, пологівці надсилають нам власні перевірені рецепти приготування млинців:

Ніна Урсул пише: Взбиваем три яйца, добавляем щепотку соли, ст. л подсолнечного масла, взбиваем. Добавляем 0,5 л молока. Снова взбиваем. Муку добавляем в таком количестве, чтобы тесто было густое, как на оладьи и опять хорошо взбиваем, следим, чтобы не было комочков. Затем добавляем кипяченную охлаждению воду, постепенно доводя массу до нужной консистенции. Сковородку накаляем хорошо, чтобы первый блин не был комом. Можно ещё сковородку смазывать (разрезать сырую картофель наколоть на вилочку, срез картофеля макнуть в подсолнечное масло и смазать сковородку). Блины можно пересыпать сахарном при желании. Всем приятного аппетита!

Більшість пологівчанок готують тісто на млинці як то кажуть “на око”, тобто без рецепту.

Фото своїх млинців ділиться Альона Бородавко:

А учні Пологівського професійного ліцею вважають, що коли під рукою немає міксера, то тісто збивати потрібно… рукою “аби не було грудочок” – говорить учениця ліцею Анастасія Солодовникова. Вона ж і організувала в гуртожитку “свято шлунку” першого дня Масляної. Разом з друзями та одногрупниками підлітки влаштували спавжнє шоу з млинцями: розвішували їх на низці, поливали згущеним молоком, приміряли… “Млинці поїдали разом і дуже швидко” – зауважує дівчина.

Тож Масляна у розпалі, наїдаємося та готуємось до Великого Посту.

Дякуємо усім нашим читачам за привітання!

СМАЧНОЇ МАСЛЯНОЇ!

Оля Белименко

Залишити відповідь