Як правильно вибрати диню і кому не варто її їсти

Опубліковано в 12:28 Актуально, Важливі, Новини, У Пологах, У районі, Цікаво та корисно    584

Сезон динь починається в липні-серпні і триває до жовтня. Цей солодкий овоч багатий на корисні речовини, проте, деяким людям краще утриматися від його вживання.

Як вибрати диню, ми поцікавились у місцевих підприємців.

“Якісний плід має правильну форму, яскраво і приємно пахне, має рівний тон без вкраплень і плям, а також сухий хвостик. Хороша диня має рівномірну консистенцію, солодку і соковиту серцевину. Коли диня перезріла, про це свідчить киселеподібний або ватяна структура. Якщо в дині є нітрати, то вони виявляться в твердих прожилках. Такі дині – небезпечні для здоров’я. Вони здатні нашкодити дітям, які годують і вагітним жінкам, а також людям з хронічними недугами”, – каже пані Світлана, яка в овочевому бізнесі 15 років.

Кому категорично не можна їсти диню

Диня протипоказана особам з хворобами шлунково-кишкового тракту і діабетикам.

Не варто її їсти на голодний шлунок – можна спровокувати бродіння і розлад.

При цьому, диня багата корисними речовинами. Її вживання допомагає відновлюватися після інтоксикації, зміцнює серцевий м’яз, допомагає виведенню солей важких металів, знімає набряки. Продукт благотворно впливає на волосся, нігті, зуби, нервову систему, покращує зір і зміцнює імунітет.

Однак, хоча диня і гіпоалергенна, дітям до двох років її краще не давати, щоб не спровокувати розлад шлунка.

Сьогодні у Пологах диню можна купити від 8 грн за кілограм.

 

Алла Гончар

Залишити відповідь